Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τον αστακό και τον κόβουμε στην μέση ή σε κομμάτια και τον αφήνουμε σε ένα μπολ με τα άλλα υλικά. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε με το ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σκόρδο και προσθέτουμε τον αστακό μέχρι να πάρει λίγο χρώμα για 5 με 6 λεπτά. Κατόπιν προσθέτουμε την σάλτσα, τους σπόρους, μπαχάρι, το πιπέρι, την γλυκιά πάπρικα και το νερό. Βράζουμε τον αστακό με την σάλτσα για 15 λεπτά και στην συνέχεια ρίχνουμε τα μακαρόνια και τα αφήνουμε να βράσουν και να απορροφήσουν το νερό με την σάλτσα άλλα 15 λεπτά.
Σβήνουμε το μάτι και αφήνουμε για 5 λεπτά εκτός ματιού την κατσαρόλα να απορροφήσουν τα μακαρόνια το νερό με την σάλτσα. Στην συνέχεια ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως, όσο είναι ζεστό.